Let op! Sluiting Het Volgende Biertje per 31-12-2023.

Meet Het Volgende Biertje


Alleen al in Nederland zijn er meer dan 900 bierbrouwerijen. De speciaalbier keuze is gigantisch en dit kan leiden tot keuzestress. Het Volgende Biertje helpt je om op een gemakkelijke manier een gepersonaliseerd speciaalbier pakket samen te stellen. Voor jezelf of voor iemand anders als cadeau. 

Over Ons

In het dagelijks leven werk ik als een Data Scientist voor een verzekeraar. Daarnaast ben ik een speciaalbier liefhebber. Ik heb een vaste selectie van favoriete speciaalbieren, maar vind het ook leuk om nieuwe bieren uit te proberen. Echter, leiden de vele speciaalbier opties in de supermarkt tot keuzestress en regelmatig vallen de nieuwe bieren toch tegen. De uitkomst is dat ik toch vaak weer terugkom bij mijn vaste en vertrouwde selectie bieren. Hierdoor ontstond het idee om mijn werk, het ontwikkelen van modellen, te combineren met mijn hobby: speciaalbier drinken. Is het mogelijk om een model te ontwikkelen die, op basis van mijn biervoorkeuren, een gepersonaliseerd speciaalbier pakket samenstelt? De zoektocht naar Het Volgende Biertje is begonnen.

Het Algoritme

Na maandenlang programmeren, verdiepen in bierliteratuur, meerdere bierproeverijen en het bezoeken van bierbrouwerijen mag het resultaat er zijn! Het eindresultaat is een algoritme dat op basis van jouw quiz-antwoorden een gepersonaliseerd speciaalbier pakket samenstelt. Ben je benieuwd? Ga dan naar de bier quiz en probeer het zelf uit.